Een Engels bedrijf heeft een huislift ontworpen waardoor senioren en gehandicapten langer thuis kunnen wonen. De Lifestyle Home Elevator is volgens de makers in elke woning te installeren.

De capsulevormige huislift is voorzien van glazen paneeldeuren en lijkt nog het meest op een douchecabine. De lift maakt geen gebruik van een liftschacht, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

Anders dan de traplift, is de huislift geen constante aanwezigheid in de woonruimte. De lift kan namelijk naar de kelderverdieping van het huis worden gebracht, waardoor meer ruimte in de woning overblijft.

De huislift is ontworpen door het Engelse bedrijf Terry Lifts. Dit bedrijf ontwerpt en installeert liften voor kantoorgebouwen, warenhuizen en zorginstellingen.

Microsensoren

Om de lift te installeren, wordt er een gat gemaakt tussen twee verdiepingen waar de lift doorheen gaat. De achterkant van de lift wordt aangesloten op rails die het hydraulische mechanisme van de lift verbergen.

De bodem van de lift bevat microsensoren die een noodrem inschakelen zodra het neerdaalt op een voorwerp. Daardoor kunnen huisdieren en rondslingerende voorwerpen niet worden geplet bij gebruik van de lift.

 

Huisliften

De huisliften van Strobbe Mobility Solutions overbruggen gemakkelijk hoogtes tot 14 m. Ze voldoen altijd aan de Europese machinerichtlijn en aan de CE-norm EN81-41. De liftkoker kan bestaan uit een gemetselde schacht of uit een structuur die wij vakkundig voor u plaatsen. Huisliften op maat dus!